رک چیست؟

شبکه از قطعات و تجهیزات بسیاری تشکیل میشود که برای پایداری از شبکه نیز باید مراقبت های خاصی را هم در نظر داشت.
رک در شبکه و آی تی سخت افزاری است که قادر است ماژول های سخت افزاری چون: استوریج، سرور، روتر، سوییچ، یو پی اس و غیره را در خود جای دهد تا فضایی امن و مناسب برای نگهداری تجهیزات شبکه ایجاد شود.
رک ها به دوسته باز و بسته تقسیم می شوند که در قسمت باز فاقد دیواره و در هستند و در بخش بسته دارای در و دیوار می باشند.
رک شبکه با رعایت استانداردهای سخت افزار شبکه در اندازه، می تواند انواع سخت افزار شبکه را در خود جای دهد.
موثرترین و مهم ترین وسیله برای نگهداری از تجهیزات شبکه، رک شبکه می باشد که بوسیله آن میتوان بهترین عملکرد از هر قطعه را به نمایش گذاشت.
رک شبکه از محفظه ای تشکیل شده است که جنس آن از فلز است و در واقع مهمترین بخش از تجهیزات پسیو شبکه به شمار میاید.
بهره گیری از رک باعث می شود بسیاری از تجهیزات در یک نقطه مشخص جمع شوند و این امر کمک می کند تا در محیط کار فضای بسیار کمتری اشغال شود.
رایج ترین و یا متداول ترین مدل های رک شبکه که مورد استفاده قرار میگیرند:
1-رک دیواری
2-رک ایستاده

رک دیواری:
قابل نصب بر روی دیوار بوده و بیشتر مناسب برای شبکه های کوچک و یا قسمتی از یک شبکه بزرگ هستند. رک های دیواری معمولا در ارتفاع های ۵، ۶، ۷ و ۹ یونیت عرضه می شوند. یونیت واحد سنجش ارتفاع رک است و برابر با ۵/۴۳ سانتی متر می باشد.
عمق این رک ها نیز متفاوت است و می تواند ۳۵ ، ۴۵ یا 60 سانتی متر باشد. البته به این نکته توجه نمایید که عمق رک های ایستاده کمی بیشتر است.
رک های با ارتفاع ۹ یونیت از تنوع بیشتری برخوردارند و قابلیت این را دارند که پنل های کناری در برخی از آن ها کاملا باز شده و امکان دسترسی به رک را از بغل فراهم می کند . برخی نیز امکان چرخش تا ۱۰۰ درجه را داشته وامکان دسترسی به پشت رک را برای کاربر فراهم می آورند.
رک های دیواری معمولا دارای ارتفاع های ۵ ، ۶ ، ۷ ، ۹ یونیت هستند و بیشتر برای قرار دادن سوییچ و روتر از آن استفاده می شود.
رک ایستاده
رک های ایستاده استاندارد معمولا جهت قرارگیری در دیتاسنتر ها انتخاب می شوند.

در این رکها، انواع پچ پنل، سوییچ، سرور، یو پی اس (UPS) و سایر قطعات رکمونت ۱۹ اینچی را برای مدیریت آسان تر یکجا جمع می نمایند، از بالا و پایین ورودی برای انواع کابل دارند و همچنین از چهار طرف باز می شوند.
ارتفاع این رک ها می تواند ۱۶، ۲۱، ۲۸، ۳۶، ۴۰ و ۴۴ یونیت باشد. و با عمق های ۶۰ ، ۸۰ ، ۱۰۰ سانتی متر و بیشتر تولید می شوند. دارای درب های شیشه ای یا تلقی فریم دار هستند.
امکان نصب ۱ تا ۴ فن درون این رک ها وجود دارد و بطور پیش فرض دارای فقط یک فن می باشند. پاور ماژول های ۸ پورت و ۹ پورت افقی درون این رک ها نصب می شود و نسبت به ارتفاع رک می توان پاور ماژول های عمودی نیز نصب کرد.

برای خرید رک یا کابینت باتری، ضمن در نظر گرفتن دستگاه یو پی اس و نیاز خود باید فاکتور های زیر را برای خرید کابینت باتری مناسب در نظر بگیرید.
1- نصب راحت و آسان
2- طراحی نوآورانه برای دسترسی آسان به باتری
3- اشغال فضای کم (صرفه جویی در فضا)
4- جابه جایی راحت (وزن کم)
5- دارای سایزهای مختلف برای نگهداری باتری های مختلف
6- تعبیه هواکش در چهار طرف آن
7- استحکام بالا
8- قابلیت نگهداری باتری های سنگین
9- قابلیت افزودن پایه برای سهولت در جابه جایی
10- پوشش رنگ شده به منظور افزایش مقاوت
11- امکان قرار دادن کابینت ها بر روی هم
12- ورقه هایی با ضخامت مناسب و استاندارد